Barfiets

 

Barfiets huren?

Deze schitterende barfiets, met alles erop en eraan, zoals een echte tap, spoelbak, en geluidsinstallatie, is ook te huur. Voor meer informatie even contact opnemen met Gert van Ginkel; 06-5381 8115.

Zoals u natuurlijk allemaal weet, hebben wij een prachtig mooie barfiets. In het verre verleden hebben wij een hele lange fiets gehad waar wij met de hele Raad van Elf achter elkaar konden zitten (zeg maar een tandem maar dan met 13 zadels). Maar deze fiets was al zo oud en het was eigenlijk ook niet meer vertrouwd om met deze fiets de weg op te gaan. Daarom hebben wij eind 2004 besloten om een nieuwe (bar)fiets te gaan bouwen. Onze Prins dat jaar, Prins Robert de 1e (Robert van Egmond), heeft daarom ook in zijn proclamatie gezet:

‘Wij Prins Robert de 1e, mijn adjudant en de Raad van Elf, zullen een start maken met het bouwen van een nieuwe fiets, zodat wij de oude fiets voor de optocht aan de oud raadsleden beschikbaar kunnen stellen.’

In de kerstvakantie van 2004 zijn wij begonnen met het bouwen van de barfiets. Cris Schilder en Rudy van der Veeken zorgden voor de bouwtekeningen en het onderstel oftewel het gehele frame. Wekenlang hebben wij als Raad van Elf gebouwd aan de barfiets. Eerst in de loods van Loonbedrijf Schilder en later in de schuur van Michel Oomen. Uiteindelijk was hij net voor de carnaval (begin februari) klaar. Op zaterdagmorgen 5 februari 2005 om 10.00 uur werd onze prachtig mooie barfiets onthuld op het busplein in Ens. Vele belangstellenden stonden te kijken, want niemand wilde dit natuurlijk missen. Iedereen reageerde zeer enthousiast en bij veel mensen viel de mond gewoon open van verbazing. Wat een prachtige barfiets zei iedereen. Diverse sprekers, zoals Prins Robert de eerste en Piet Binksma deden een woordje. Daarna hebben wij, zoals gebruikelijk op de zaterdagmorgen, samen met alle versierde fietsen van de jeugd, een paar rondjes door Ens gefietst.